Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır? 2023 Maliyeti Ne Kadar?

Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır? 2023 Maliyeti Ne Kadar?

Oto yıkama dükkanı maliyeti, Oto yıkama dükkanı açmak için gerekli belgeler, oto yıkama dükkanı nasıl açılır, oto yıkama malzemeleri, apartman altına oto yıkama açmak, oto yıkama açmak maliyeti 2023, oto yıkama ne kadar kazandırır, KOSGEB oto yıkama, oto yıkama dükkanı dekorasyonu, KOSGEB oto yıkama başvuru, KOSGEB oto yıkama Desteği 2023, KOSGEB oto yıkama is planı örneği gibi merak edilenleri içeriğimizde inceleyebilirsiniz.

Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır? 2023

Küçük sermaye ile yapılabilecek şeylerden biri de oto yıkama dükkanı açmaktır. Müşteri potansiyeli yüksek ve gelir kapısı iyi olan bir iştir. Bugün hemen hemen her evde bir araba var ve yıkamak için oto yıkamayı tercih edenlerin oranı oldukça yüksek. Hal böyle olunca da bir oto yıkama açmak fikri girişimcilerin kafasında yatıyor.

Her şeyden önce, bu işi yapabileceğinize ikna olun. Çünkü iş kurmak kolay bir süreç değil. Üstesinden gelmeniz gereken çok şey olacak. Rakiplerle rekabet, müşteri memnuniyeti, araçların düzgün ve güvenli bir şekilde yıkanması, işyeri ve çalışan güvenliği gibi konuları göz ardı etmemelisiniz.

Oto Yıkama Dükkanı Açmak

Bir oto yıkama açmak için önceden bazı saha araştırmaları yapmak önemlidir. İşin ayrıntılarını, işi kimin yaptığını veya kendi arabanızı yıkadığınız bir araba yıkamayı tanıdığınız biriyle paylaşın. İş konusunda uzman olanların tavsiyelerini dinleyin. Bu işin avantaj ve dezavantajlarını analiz edin. Oto yıkama açmaya karar verdiniz ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, aşağıda adımları dikkatle incelemelisiniz.

  • Oto yıkma açmak için açılışını planlama
  • Rakip analizi gerçekleştirin
  • Ayrıntılı bir iş planı oluşturun

Oto yıkama açma gereksinimleri arasında en önemlisi seçeceğiniz yer diyebilirim. Çünkü yer seçimi sizi doğrudan kâra götürecektir. İşlek bir yolda, tabiri caizse, araçların uğrak noktalarında oto yıkama açmak sizi başarılı kılacaktır.

Başarılı bir konum, bir alışveriş merkezinin yakınında, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, bir yerleşim bölgesinde, yoldan kolayca görülebilmeli, işlerin genişlemesi ve büyümesine izin vermeli ve işletmelerin arabaların sıralanması için yeterli alana sahip olmalıdır.

Oto Yıkama Açmak İçin Gerekli Ekipmanlar

Satın aldığınız malzemeler, açtığınız mağazanın türüne ve büyüklüğüne göre şekillenecektir. Küçük bir oto yıkama mağazası açacaksanız, nispeten daha az ekipmana ihtiyacınız olacak. Oto yıkama açmak, için gerekli ekipmanlar;

  • Basınçlı yıkama makinesi,
  • Kurutucu gereçler,
  • Koltuk yıkama makinesi,
  • Elektrikli süpürge,
  • Oto yıkama fırçası,
  • Köpük püskürtme makinesi,
  • Kimyasallar ve deterjanlar,
  • Pasta cila makinesi,
  • Kova, silme bezleri, hortum vb. diğer gereçler.

Oto Yıkama Dükkanı Açma Maliyeti 2023

Bir yer seçerken rakip oto yıkama dükkanları olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Yakınlarda bir veya daha fazla araba yıkama yeri varsa, aralarına katılmak sizin için zor olabilir. Çünkü yerleşik bir müşteri tabanları var ve onlarla rekabet etme şansınız düşük. Bu yüzden bir yer seçerken iyi bir araştırma yapmalısınız. Mağazayı açarken kullanacağınız malzemeyi de özenle seçmelisiniz. Çünkü kalitesiz malzemeler kullanırsanız sürekli bozulacak ve işi aksatacaktır.

Fakat, sizi uzun süre alacak kaliteli malzeme ve ekipman seçenekleriyle geçmişe bakmadan işinize devam edebilirsiniz. Toplu olarak satın aldığınızda kaliteli malzemeleri uygun fiyatlarla elde edebilirsiniz. Bu yüzden çok fazla masraf olacağını düşünmeyin.

Oto Yıkama Açmak Maliyeti Ne Kadar? 2023

Bir iş planı oluşturduktan sonra, bir oto yıkama açmanın maliyetini hesaplamaya geçebilirsiniz. Oto yıkama açmanın maliyeti, açtığınız işletmenin büyüklüğüne göre değişecektir. Büyük bir alan açmayı planlıyorsanız, maliyet iki katına çıkarılabilir. Oto yıkama açmak, maliyeti o kadar yüksek değil. Karlı bir işletme olacağı için 6 ay gibi kısa bir sürede masraflarını karşılayabilir. Tabii ki, maliyet bir yerden bir yere farklılık gösterebilir. Oto yıkama açmanın maliyeti için 200.000 ile 350.000 lira arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Bu maliyet, işyeri kirası, dekorasyon, satın alınacak ekipman, malzemeler, kuruluş maliyetleri ve diğer masrafları içerebilir. Diğerleri, kira haricinde, bir kez üstleneceğiniz veya uzun süre almayacağınız ücretleri içerir. Bunlar, bir oto yıkama açmadan önce yapılan masraflardır. Bir oto yıkama açtıktan sonra da masraflar elbette olacaktır. Bunlar;

  • Çalışan maaşları,
  • Muhasebe giderleri,
  • Hizmet faturaları (elektrik, su, gaz),
  • Diğer giderler.
Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır? 2023 KOSGEB Oto Yıkama

Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır? 2023 KOSGEB Oto Yıkama

Oto Yıkama Şartları Nelerdir? 2023

Tüm bunlara ek olarak oto yıkama açma şartları ise aşağıdaki gibidir:

  • Oto yıkama yapılacak olan yerin alanı en az 100 m2 olacak, ilave olarak 5 araçlık otopark yeri olmalıdır.
  • Çalışmasına izin verilen oto yıkama dükkanları kış aylarında saat 20.00 da, yaz aylarında ise saat 21.00 da faaliyetini durdurarak kapatılacaktır.
  • Oto Yıkama alanı haricinde müşteri bekleme odası olmalıdır.
  • Yapı kullanma izin belgesi alınmamış mülklerde oto yıkama yeri açılamamaktadır.
  • Oto yıkama için kullanılacak mevcut bir yapıya ilave olarak yapılacak eklemeler için Fen İşleri Müdürlüğünden izin belgesi alınmalıdır.
  • Suyun akım eğimi ızgaraya verilecektir.
  • Yıkama alanı kapalı olacak ve gürültü izolasyonu sağlanacaktır.
  • Yıkama yapılacak alandaki duvarlar tavan dahil su geçirmeyen malzemeler kullanılacaktır.
  • İş yerinde kullanılan su için ön ödemeli sayaç takılması zorunludur.
  • Çalışan personelin kılık kıyafetine dikkat edilecektir.
  • Oto yıkama yerlerinin yangın güvenlik tedbirleri “Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik” hükümleri gereği gereken tüm önlemler alınacaktır.

Bu belgeler ve koşullar her belediyede farklı olabileceği için işyeri açacağınız belediyeye giderek en doğru bilgiyi edinebilirsiniz. Ayrıca Zabıt amirliği oto yıkama olarak açılacak yeri bir hafta içerisinde denetleyecektir.

BENZER YAZI: Rent A Car Nasıl Açılır? 2023 Şartları (Rent A Car Bayilik Kar Marjı)

KOSGEB Oto Yıkama Desteği 2023

Oto yıkama açmak isteyen esnafların öncelikle geleneksel girişimcilik eğitimini tamamlamaları gerekiyor. Daha sonra bir oto yıkama iş planı hazırlamaları ve bu iş planlarıyla başvurmaları gerekir. KOBİ destek paketlerinden yararlanmak isteyen işyerleri bu iş planını hazırlamadıkları takdirde başvurularını tamamlamıyorlar.

KOSGEB Oto Yıkama Desteği Başvuru

KOSGEB, bu destek paketi ile sadece Oto Yıkama Açmak için yeni işlerin yaratılmasına destek olmakla kalmıyor, aynı zamanda otomotiv endüstrisinde onarım ve yedek parça gibi diğer alanlara da destek veriyor. Bu desteklerden yararlanabilmek için mağazayı açan kişilerin NACE kodu bilgisine sahip olması gerekmektedir. Bu sektörde hizmet vermek isteyenler NACE kodlu G’den yararlanacaktır. KOSGEB oto yıkama 45.20.03 NACE kodu ile birlikte G kategorisinden yararlanmak isteyenler;

  • motorlu taşıt satış ve onarım işlemleri,
  • motorlu taşıt ticareti,
  • motorlu taşıtlar için parça ve aksesuar satışı ile ilgili tüm konular için destekler mevcuttur.

Bu alanlarda ister toptan ister perakende olun, yine de destek alabilirsiniz. Geleneksel girişimcilik alanında destek KOSGEB tarafından verilmektedir.

Oto yıkama açmak isteyen işyeri sahipleri, başvuru formlarında özellikle G-4.2 numaralı Nace kodunu belirtmelidir. Ayrıca burada KOSGEB’in verdiği girişimcilik eğitimlerini desteklemek ve tamamlamak için KOSGEB’in iyi bir iş planı hazırlaması gerektiği unutulmamalıdır.

KOSGEB Oto Yıkama Desteği Şartları

  • Girişimcilik eğitime katılmak ve bu eğitimden sertifika almak zorunludur.
  • Oto yıkama açmak için bir iş planı,
  • İş planı başvurusu yapılmalı ve bu başvurudan onay alınmalıdır.
  • Şirket açık ve hazır olmalıdır.
  • Onaylanan harcamalar faturalı olarak KOSGEB’e sunulmalıdır.

Oto Yıkama Açmak İçin Gerekli Belgeler Neler?

Oto yıkama açmak için öncelikle ruhsat almak gerekmektedir. Oto yıkama açma ruhsatı alma şartları ise;

  1. Oto yıkama ruhsatı başvuru dilekçesi,
  2. Yerin tapu ve kira sözleşmesi,
  3. Yerin ölçülü ve ölçekli vaziyet planı,
  4. Ana arter çıkışı olan yerler için Fen İşleri Müdürlüğü kararı ve görüşleri,
  5. Kat Mülkiyetine tabi yerler için Kat Mülkiyeti Kanununa uygun olarak alınmış kat malikleri kurulu kararı,
  6. Yine Fen İşleri Müdürlüğünden Deşarj izni,
  7. Kamuya ait mülkler için izin/tahsis veya kira kontratı,
  8. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına İlişkin Yönetmeliğin Eki olan Örnek 2 Gayrisıhhi işyeri açma ruhsatı başvuru formunun doldurulup formdaki eklerinin alınması gerekmektedir.


Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.