Ambulans Şoförü Maaşları 2023 Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?

Ambulans Şoförü Maaşları 2023 Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?
A+
A-

Acil servis ekibinin önemli üyelerinden biri olan ambulans şoförü hakkında en çok ambulans şoförü nasıl olunur? 2023 yılı Ambulans şoförü maaşları ne kadar? gibi sorular araştırılıyor. Ambulans şoförü hakkında tüm bilinmesi gerekenler yazımızda yer alıyor.

Ambulans şoförü nasıl olunur: Acil bir durumda ilk yardımın önemin ne kadar büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu acil durumlarda, doğru müdahalelerin yapılabilmesi için acil servis ekibinin mümkün olan en kısa sürede olay yerine ulaşması gerekmektedir. Olay yerine acil servis ekibini en hızlı ve en güvenli şekilde yetiştiren ambulans şoförünün görevidir.

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?

Ambulans şoförü nasıl olunur? Şoför olabilmek için belli bir yaşa ve kullanılacak araca göre ehliyet sahibi olunması gerekir. Ancak ehliyet sahibi olan herkes ambulans şoförü olamıyor. Ehliyet belgesi ambulans kullanmak için yeterli değildir. Ambulans, genellikle hastaları acil servislere ve hastaneye götürmek için kullanılan bir araçtır. Ambulans aracı ile birlikte ambulans ekibi, olay yerine gelen ve hastalara müdahale eden kişilerden oluşuyor. Bu nedenle ambulans şoförünün de Sağlık Lisesi veya Acil Tıp Teknisyenliği mezunu olması gerekmektedir.

Ambulans Şoförü Maaşları 2023

Ambulans şoförü maaşı; özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde birbirinden farklılık göstermektedir. 2023 ambulans şoförü maaşları:

  • Özel hastanelerde ambulans şoförlerinin maaşı 15.500 TL iken,
  • Devlet hastanelerinde ambulans şoförlerinin maaşı 10.750 TL’den başlamaktadır.

Ambulans Şoförü Olma Şartları

Ambulans şoförü nasıl olunur ve ambulans şoförü maaşlarına değindik. Madde madde Ambulans şoförü olma şartları:

  • Önlisans fakültelerinde (2 yıl) acil tıp teknisyenliği bölümünden mezun olan kişilerin başvuruları önceliklidir.
  • Ambulans şoförü olmak için ilk yardım sertifikasına sahip olunması gerekir.
  • Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan psikolojik analiz testinden “geçti” notu alınması gerekmektedir.
  • İleri düzeyde sürüş becerilerine sahip olunması gerekir.
  • Ambulans şoförü olmanız için B sınıfı ehliyet sahibi olmanız ve ayrıca SRC 2-4 belgelerine sahip olmanız bir önceliktir.

İLGİLİ YAZI: Gardiyan Nasıl Olunur? 2023 Gardiyan Alım Şartları

Sağlık Bakanlığı Ambulans Şoförü Alımı 2023

Sağlık Bakanlığı ambulans şoför alımı 2023 yılında da çok fazla araştırılıyor. 112 Ambulans şoförü olmak anlatıldığı kadar kolay değil. Belli aşamaları geçmek için öncelikle sağlam bir psikolojiye sahip olmanız gerekiyor. Aksi halde ambulans şoförü olmak için gerekli belgeler tamamlanamaz. Ambulans şoförlerinin eğitimleri sırasında karşılaşabilecekleri durumlara göz önüne alınarak eğitim tamamlanır. Bu durumlarda ambulans ekibinin ne yapacağı konusunda gerekli bilgiler sertifika alacak kişilere eğitim ile aktarılır.

Ambulans şoförleri, hastayı mümkün olduğu kadar hızlı ve güvenli bir şekilde hastaneye götürmelidir. Hızlanırken ambulansta bulunan herkesin can güvenliğine dikkat etmesi de çok önemlidir. Bu sebeple ambulans şoförlerinin iyi sürüş becerilerine sahip olması gerekmektedir.

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? 2023 Maaşları

Ambulans Şoförü Maaşları 2023

Ambulans Şoförü Olmak İçin Gerekli Belgeler

Ambulans şoförü olmak için gerekli belgeler:

  • T.C kimlik kartı fotokopisi
  • Ambulans şoförlüğü başvuru belgesi
  • Sürücü belgesi (en az 5 yıllık sürücü olunması gerek.)
  • İlk yardım sertifikası
  • İleri Sürüş Eğitim Belgesi (AST)
  • Sabıka kaydı
  • GBT Formu

Ambulans Şoförü Sertifikası Nasıl Alınır?

Ambulans şoförlerinin, anayasada bulunan İş Kanunun kapsamında ilk yardım sertifikası bulunması mecburi tutulmaktadır. Ambulans şoförü sertifikası nasıl alınır sorusu 112 şoförü olmak isteyen pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Öncelikle İlk yardım sertifikası; ilk yardım eğitiminin sonunda alınan bir belge türüdür.

İlk yardım sertifikasını İSMEK ya da MEB’in düzenlediği kurslardan belli bir ücret karşılığında temin edebilirsiniz. İlk yardım kurslarının ücretleri ise illere göre farklı olsa da ortalama olarak 500 TL’ye eğitim alınabiliyor. Ambulans şoförleri için ilk yardım sertifikasının geçerlilik süresi ise 3 yıldır. Bu belge her 3 yılda bir yenilenmelidir.

Ambulans Şoförü İçin İlk Yardım Sertifikası Alma Şartları

İlk yardım sertifikası kendi içinde sektörlere ayrılmıştır. Bunlardan biri ambulans için ilk yardım sertifikasıdır. Ambulanslar için alınan sertifikalarda 2’ye ayrılır. Bunlar; personel sertifikası ve ambulans şoförü sertifikasıdır. Kısacası İlk yardım sertifikaları sektörlere göre değişmekle birlikte her sektör için sertifikanızı ilk yardım eğitiminin verildiği İSMEK ve MEB’den alabilirsiniz. Ambulans şoförü için ilkyardım sertifikası gibi birçok gerekli belgenin tamamlanması ve gerekli birimlere teslim edilmesi gibi şartları vardır.

Kamuda Ambulans Şoförü Olmak

Kamuda ambulans şoförü olmak için gerekli belgeler:

  • KPSS puanı ya da Acil Tıp Teknisyenliği önlisans diploması.
  • B sınıfı ehliyet belgesi ( son 3 yıl ya da öncesinde alınmış)
  • MEB onaylı ileri sürüş tekniği ve ilk yardım belgesi.
  • Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan psikolojik analiz testinden geçer belgesi.
  • Sabıka kaydı
  • GBT formu

Ambulans Şoförü KPSS Puanı 2023

Ambulans şoförü olmanın şartlarından biri de meslek lisesi diplomasına veya acil tıp teknisyeni diplomasına sahip olmaktır. Bu koşullar kamu veya özel sektör uygulamaları için farklılık gösterebilir. Özellikle kamuda ambulans şoförü olarak çalışmak isteyenlerin acil tıp teknisyenliği önlisans mezunu sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sahibi acil tıp teknisyenliği diplomasına sahip değilse ve sadece sağlık meslek lisesinden mezun olmuşsa, o kişinin KPSS’ye girmesi gerekmektedir.

Kamu personeli seçme sınavında yeterli puan alınırsa kamuda ambulans şoförü olmak için başvuru yapılabilir. Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl kamu ambulans şoförü alımı yapılmaktadır. Ambulans şoförü olmak isteyen kişiler bu alımların duyurularını takip edebilir ve alım döneminde KPSS puanı ile başvuru yapabilirler.

Yalnızca KPSS puanı veya acil tıp teknisyeni diploması yeterli değildir. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ortak yürütülen Ambulans Şoförlük Sertifikası eğitimini almak gerekmektedir. Eğitimi başarıyla tamamlayan kişiler, işe alım yapan kamu kurumlarına başvurabilirler.


Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.