Amazon Mağaza Açma Şartları 2023 Mağaza Açma Ücreti

Amazon Mağaza Açma Şartları 2023 Mağaza Açma Ücreti

Amazon’da satış yapmak, amazon mağaza açma şartları, Amazon satıcı hesabı açma 2023, amazon’da mağaza açmak için gerekli belgeler, amazon’da satış yapmak için şirket gereklimi, Amazon Amerika komisyon oranları, Amazon satıcı kargo ücreti, Amazon komisyon oranları gibi konularda detaylı bilgi almak için içeriğimizi incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Amazon Mağaza Açma Şartları 2023

Amazon’da mağaza açma, satış yapabilme için aşağıdaki belgelere sahip olmanız gerekmektedir. Sizlerde Amazonda mağaza açmak istiyorsanız;

  • Kredi kartı bilgileri,
  • Telefon numarası,
  • Firma kayıt bilgileri ,
  • İrtibat kişisi bilgileri,
  • Banka hesap bilgileri gereklidir.

Amazonda mağaza açmak için öncelikle bir satıcı hesabı açmanız gerekiyor. Satıcı hesabı oluşturduktan sonra ürünlerinizi Amazon üzerinde listelemeye başlayabilirsiniz. Tabii ki satıcı hesabı oluşturabilmek için bazı bilgilerin girişini yapmanız ve bazı belgeleri temin etmeniz gerekiyor. Yazımızın devamında satıcı hesabı için gerekli olan belgeleri paylaşıyoruz.

  1. Satıcı hesap bakiyesi düşük olduğunda Amazon Satış Ücretlerini toplamak için kullanılır.
  2. iletişim için gereklidir.
  3. Şirketinizi kaydettirmek için, Şirket Tipi, Şirket Kayıt Numarası, Mersis Numarası, Şirket Adresini ve şirketin vergi numarası üzerindeki Şirket Bilgilerini seçmeniz gerekir.
  4. Birincil irtibat kişisinin kimlik bilgileri, doğum tarihi, yeri ve cep telefonu numarası gereklidir.
  5. Satış gelirinin yatırılabilmesi için TL hesabı ile giriş yapılması gerekmektedir.

Amazon Nasıl İşler?

Amazon’un çalışma prensibi iki farklı şekildedir. Öncelikle Amazon, tedarik ettiği ve depoladığı ürünleri kendi adıyla satar. Bu noktada kullanıcılar ürünleri doğrudan Amazon’dan satın alıyorlar. Başka bir yöntemde işletmeler Amazon’da satıcı hesabı açarak kendi mağazalarını oluşturabilir, kendi ürünlerini listeleyerek Amazon kullanıcılarına ulaşabilirler.

Amazon’da satıcı hesabı olan kullanıcılar, Amazon’un kendi kargo sistemlerinden yararlanabilir ve ürünlerini kullanıcılara kendileri gönderebilirler. Ayrıca Amazon üzerinden satış yapanlar da Amazon’un kendi reklam özelliklerinden yararlanarak mağazalarını zirveye çıkarmak için çalışabilirler.

Amazon Mağaza Açma Ne Kadar Sürer?

Amazon satıcı hesabınızı açtıktan, hesabınızın onaylanmasının ardından Amazon üzerinde ürünlerinizi listelemeye hemen başlayabilirsiniz. Amazon’da mağaza açtığınızda aylık olarak mağaza bedeli ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca yaptığınız satışlardan da Amazon komisyon keser. Bu nedenle kar oranınız düşecektir.

Amazon'da Satış Yapmak 2023 Mağaza Açma

Amazon’da Satış Yapmak 2023 Mağaza Açma

Amazon’da Satış Yapmak İçin Şirket Gerekli mi?

Amazon’da satış yapmak için bir bireysel veya ticari satıcı hesabı açmanız gerekir. Mağaza açmadan satış yapma seçeneğiniz yok.

Amazon Mağaza Açma Ücreti 2023

Amazon’daki profesyonel satıcı mağazaları için aylık ücret 99 TL’dir. Bu aylık mağaza içi fiyatlara ek olarak satış başına farklı kategorilerde komisyon kesintileri de yapılmaktadır. Komisyon oranlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Amazon Mağaza Fiyatları Nedir?

Amazon’daki ürün listelemede yapılan işlemler için herhangi bir ücret ödenmez. Mağaza sahiplerinin, Amazon’da satıcı hesaplarını açtıklarında profesyonel satıcı modeli aylık ücretini ve satış sonrası komisyonu ödemelerini yapmaları gerekmektedir.

Amazon’da Satış Yapmak Vergi Süreci

Amazon’da mağaza açarak satış yaptığınızda, Türk vergi sistemi ve uygulamalarına göre vergiden sorumlu olacaksınız. İnternet satışları vergilendirildiği için, burada bir işletme olarak bulunduğunuz için, sattığınız ürünler ve verdiğiniz faturalar üzerindeki vergilerden sorumlu olursunuz.

Amazon Mağaza Faturalandırma Nasıl Yapılır?

Amazon’da satış yaptığınızda, Amazon, satışlarınızın ödemelerini hesabınıza yatırarak bu ödemeler için sizden 14 günlük dönemler için ücret alır. Bu faturaları satıcı hesabınız üzerinden takip edebilirsiniz.

BENZER YAZI: Amazondan Nasıl Para Kazanılır? 2023 KOLAY YÖNTEM

Amazon Komisyon Oranları 2023

Şu anda Türkiye Amazon üzerinden 15 farklı kategoride ürün satışı yapılabiliyor. Bu ürün kategorilerindeki komisyon oranları aşağıdaki gibidir:

Ürün Kategorileri

Amazon Komisyon Oranları 2023

Aksesuar %10
Çocuk Eşya Kategorisi %10
Elektronik %6
Ev ve Yaşam %10
Giyim %10
Kozmetik ve Kişisel Bakım %10
Spor Ürünleri %10
Süper Market %10

Ürün komisyon oranları yukarıda sıralanmıştır. Amazon üzerinden satış yapmak isteyen mağazalar için kategori komisyon oranlarını belirli zamanlarda güncelleyebilir.

Amazon mağaza açma şartları ve amazon mağaza açma ücreti hakkında gereken bilgiyi verdik. Şimdi sizlere Amazon mağaza avantajları ve amazon mağaza dezavantajlarından bahsedeceğiz.

Amazon Mağazası Avantajları

Tüketiciler Amazon’a güven duyarlar

Amazon’da satış yapmanın en büyük faydalarından biri de Amazon kullanıcılarının burada aldıkları hizmetten mutlu olacaklarını ve kendilerine güven verdiğini bilerek buradaki ürünlere ve yapacakları alışverişlere güvenmeleri. Bu, işletmenizde güvenle alışveriş yapmanızı sağlayacaktır.

Amazon’un gücünden yararlanabileceksiniz

Ayrıca altyapı, ödeme seçenekleri, gönderi alternatifleri ve kullanıcı dostu bir arayüz gibi birçok güçlü Amazon özelliğinden yararlanacaksınız. Ayrıca Amazon’un arama motoru, arama sorgularında mağazanıza ve ürün sayfalarınıza ek bir fayda da katacaktır.

Hedef kitlenin Amazon sayesinde oldukça geniş olacak

Milyonlarca kullanıcı Amazon kullanıyor. Türkiye’de Amazon’un gücü Türkiye’de henüz geniş bir kitleye ulaşmadı, ancak zaman artmaya başlayacak. Burada bir mağazanızın olması, çevrimiçi alışveriş için Amazon’u tercih eden hedef kitleye ulaşmanıza yardımcı olur.

Tekrarlanan satış yapma olanağı

Amazon’da bir mağazanız olduğunda, oradaki hedef kitleye defalarca ulaşma fırsatı bulabilirsiniz. Ürün sayfalarınızı doğru bir şekilde kurarak, kullanıcı sorularına yanıt veren sayfalarınız olduğunda, bu arama sorguları aracılığıyla tekrar tekrar satış yapabilirsiniz ve marka bilinirliğine veya reklama ihtiyaç duymayabilirsiniz.

Amazon Mağazası Dezavantajları

  1. Amazondaki rekabet oldukça güçlüdür: Amazon’da birçok farklı satıcı olduğu için bu pazardaki rekabet de oldukça güçlü. Kendinizi benzer veya aynı ürünleri satan diğer firmaların rekabetinden ayırmak için ek reklam bütçesi ayırmanız, müşteri memnuniyetini yüksek tutmanız ve ürün inceleme sayısını artırmanız gerekir. Çok fazla çaba harcamanızı gerektirecek.
  2. Mağaza bedeli ve komisyon ücretleri ödeyeceksiniz: Profesyonel bir satıcı hesabı açtığınızda, belirli aylık mağaza ücretlerini ödersiniz. Üstelik satışlarınız sonrasında ürün kategorisine göre Amazon’a farklı komisyonlar ödemeniz gerekiyor. Bu, karlılığınızda bir düşüşe neden olabilir.
  3. Müşteri ilişkileri gelişemeyebilir: Amazon, müşteri ilişkisini kendisi halledip yönettiği için, müşterilerinizle bir ilişki geliştirmek ve ardından onları yeniden hedeflemek çok daha zor olacaktır. Bu, markanız için sadık bir takipçi kitlesi oluşturmanızı engelleyebilecek faktörlerden biridir.
  4. Marka kimliği oluşturamayabilirsiniz: Amazon’da satış yaptığınızda, normal bir satıcı ve aynı ürünü sizden daha fazla sattığınızdan daha düşük bir fiyata satan başka bir satıcı olarak görünürsünüz. Dahası, Amazon sizinle aynı ürünleri satmaya karar verirse, Amazon’un kendisiyle de rekabet etmeye başlayacaksınız. Bu, kendi marka kimliğinizi oluşturmanızı engelleyecek ve sadık bir takipçi oluşturmanızı engelleyecektir.


Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.